Fredagkväll
Efter en lång dag på jobbet blev det en stillsam grillkväll hos bästa vännerna Lotta och Tommy (iallafall för mig upp tidigt för jobb)
Det blev grillad oxfilé , potatissallad och två olika såser, pepparsås och honungssås
Honungssås
1 liten burk créme fraiche
1 msk honung
2 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Vitlök efter smak
Blanda alla ingredienser och värm försiktigt, ska ej koka.
Pepparsås
1 msk peppar grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar ( jag tar 1 tsk av varje)
1 msk smör
2,5 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
Skvätt soja
Salt
Mortla den hela pepparn, fräs i smör, tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter.

Potatissallad
1,5 kg färskpotatis kokt, kall i bitar
5 soltorkade tomater i strimlor
Rödlök tunt skivad
1 knippe rädisor tunt skivade
1 pkt fetaost tärnas eller smulas i strax innan servering.
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olja
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
Ev svarta oliver
Blanda alla ingredienser, utom fetaost, blanda vinägretten och häll över, strax innan servering smulas fetaosten över salladen




Kommentarer
Trackback