Spenat- och mozzarellasallad

Ibland är det gott med bara en sallad till maten. Då gör jag ibland denna.
 
 
 
Du behöver:
 
2 st mozzarella á 125 gr
150 gr färsk babyspenat
2 schalottnlökar
1 näve sockerärtor
1/2-1 dl pinjenötter
2 kvisttomater
2 mk rödvinsvinäger
4 msk olja
salt och svartpeppar
1/2 tsk rörsocker
 
Gör så här:
 
Häll bort vätskan från mozzarellan och skiva den. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och skär löken i ringar. Skölj och strimla sockerärtorna. Rosta nötterna i torr panna.
 
Dela tomaterna och ta ur kärnorna, skär bort rotstocken. Skär tomaterna i små bitar och mixa med rödvindvinäger och olivolja, smaksätt med salt, peppar och socker.
 
Lägg upp salladen på ett fat och skeda över dressingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback