Inlagd gurka
Om du tycker om inlagd gurka kommer här ett recept som min mamma och moster alltid gjorde. Det tar lite tid men jag tycker de blir supergoda.

Detta behöver du:
5 kg slanggurka eller Västeråsgurka
5 msk salt
Till ättikslagen:
2 liter vatten
12 hg strösocker
5 grader ättikssyra (24%)
dillkronor
senapsfrön
Gör så här:
Skölj och skär gurkan i skivor. Varva gurka och salt i en gryta modell större. Låt stå kallt ett dygn. Ta upp gurkan och låt rinna av i en handduk som du lagt i ett durkslag. Häll ut spadet.
Koka upp lagen. Slå den het över gurkorna,dillkronor och senapsfrön (efter smak).
Ställ svalt i 3 dagar, sila bort lagen och koka på nytt den och slå den sedan över gurkorna. Efter tre dagar upprepar du det igen men då lägger du gurkorna i rena glasburkar och häller över lagen. Förvara svalt.

Kommentarer
Trackback