Köttfärsomelett

Detta behöver du till fyra personer ( jag gjorde dubbel sats till matlådor )
Omelett
4 ägg
1 dl grädde
Oregano
Salt och peppar
Smör till formen
Fyllning
400 gr köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk kalvfond
2 krm svartpeppar
1 msk oregano
Topping
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche
2 dl rivost
Cocktailtomater / skivad svamp/paprika
Gör så här
Skiva löken tunt och fräs på låg värme i smör tills den blir glänsande. Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra.
Slå på ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, grädde och kryddor. Lägg en msk smör i den ugnsfasta formen och ställ in den i ugnen tills det smält. Ta ut och häll i omelettsmeten och grädda ca 8-10 minuter.
Gör toppingen i en skål under tiden och skiva upp den grönsak du vill använda. Jag använde spetspaprika.
När omeletten är klar tar du ut den ur ugnen och höjer graderna till 225 grader. Lägg på köttfärsen, sedan paprikan ( valfritt) och sist toppingen. Gratinera 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
Jag serverade med grönsallad !
Hoppas det ska smaka !

Kommentarer
Trackback