Det där med mörker
Alltså det är inte kul att det börjar skymma redan klockan 14,00. Nu behöver nästan snön komma så att det blir lite ljusare och det är ju trots allt bara 2 1/2 vecka kvar till första advent.
Första advent tillbringas i Stockholm med dottern och hennes bästa kompis med mamma. Ska bli så kul med lite shopping och julmarknader.
Här kommer ett tips på en middag som går snabbt att göra.
Åsas fläskfilégryta
500-600 gr fläskfilé (jag använder fläskytterfilé)
1-2 gula lökar
1 paket bacon
1 burk champinjoner
2 dl grädde
1 msk soja kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
Putsa filén och skär den i tunna skivor. Bryn i stekpanna och lägg över i en gryta. Strimla lök och bacon. Skär svampen i bitar. Stek lök, bacon och svamp försiktigt och lägg sedan över i grytan. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.
Servera med ris, klyftpotatis eller potatisgratäng och en grönsallad.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback