Marängtårta

Fotbollsavslutning

Imorgon kväll ska vi ha fotbollsavslutning med våra fotbollsgirls.

Det blir lasergame och något att äta och fika så här bakas det tårta för fullt. Jag brukar alltid göra min cornflakestårta så det var bara att sätta igång. 

Bottnarna bakas ikväll och så sätter jag ihop dom imorgon.

Är du sugen att testa kommer receptet här:

Jag gör en sats till en rund botten. 

4 äggvitor ( gulorna använder vi till krämen som ska vara mellan bottnarna)

2dl strösocker

3dl cornflakes ( jag tog K-Special, cornflakesen var slut)

Vispa äggvitorna hårda (så att du kan vända bunken) vispa sedan i sockret så smeten blir blank. Krossa i flingorna och rör försiktigt runt.

 

 

Bred ut smeten. Jag använder ett bakplåtspapper i teflon där jag ritat upp en cirkel. 

 

 
 
Grädda i 125 grader i nedre delen av ugnen mellan 90-125  minuter. I min räcker 90 min den ska inte vara kladdig.
 
 
 
 
 

Byn i mitt hjärta

Har ju hunnit vara nere i byn hos min bror och hans fru. Vi delade upp de sista sakerna efter mamma och pappa. Huset är nu sålt och de som köpt det har gjort så fint. Det känns skönt i hjärtat att det lyser i fönstren igen även om det är konstigt. Vi flyttade in i huset på min 4-årsdag (1969) och mamma lämnade oss 2012 så det var ju många år man hade där.
 
Har lite bilder från byn, det var 15 grader varmt och nästan sommarlikt.
 
 
Här vilar min mamma och pappa. Sorgen går över men aldrig saknaden <3
 
 
 Jag är ju uppvuxen på landet och kossorna gick och betade på ängen bredvid kyrkogården.
 
 
Älskar kastanjeträden, väcker minnen !
 
 
 

Det där med mörker

Alltså det är inte kul att det börjar skymma redan klockan 14,00. Nu behöver nästan snön komma så att det blir lite ljusare och det är ju trots allt bara 2 1/2 vecka kvar till första advent.
 
Första advent tillbringas i Stockholm med dottern och hennes bästa kompis med mamma. Ska bli så kul med lite shopping och julmarknader.
 
Här kommer ett tips på en middag som går snabbt att göra.
 
Åsas fläskfilégryta
 
500-600 gr fläskfilé (jag använder fläskytterfilé)
1-2 gula lökar
1 paket bacon
1 burk champinjoner
2 dl grädde
1 msk soja kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
 
Putsa filén och skär den i tunna skivor. Bryn i stekpanna och lägg över i en gryta. Strimla lök och bacon. Skär svampen i bitar. Stek lök, bacon och svamp försiktigt och lägg sedan över i grytan. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.
 
Servera med ris, klyftpotatis eller potatisgratäng och en grönsallad.
 
Smaklig måltid!