Middag för älskad vän

Ikväll bjöd vi in min bästa vän på middag och då blev det beercanburger. Finns en massa olika recept men så här gjorde jag.

 

Beercan Burgers (6 stycken)

800 gr blandfärs (eller den färs du vill ha)
1 ägg
1/2 dl bbq sås
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
lite socker

12 skivor bacon
250 g champinjoner
1/2 finhackad gul lök
Smör att steka i
1 påse riven ost
hamburgerost som lock
Bbqsås
Salt & peppar

Blanda färsen med bbqsåsen, ägget och kryddorna. Forma 6 stora bollar och tryck sedan en ”beercan” i dem ( jag tog en espressomugg som jag tyckte passade i storlek) och forma färsen lite runt om (de ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs),vira 2 baconskivor runt kanterna så  håller de ihop och lyft sedan bort burken och där har man ett hål att fylla. 

Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör tillsammans med löken, salta och peppra. Stek tills de fått fin färg. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta, klicka lite bbqsås på toppen och täck med en ostskiva.

Grilla på grillen tog ca 1 timme. 

 

Jag serverade med coleslaw och och krispig sötpotatis

Coleslaw

Detta behöver du till 4 personer:
 
200 g vitkål
1 morot
1⁄2 gul lök
1 dl crème fraiche
1⁄2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1⁄2 tsk salt
1⁄2 krm svartpeppar
 
Gör så här:
 
Finstrimla kålen, jag brukar ibland slaka den. Lägg kålen i en skål häll på  kokande vatten och låt stå 3-4 minuter. Sila bort vattnet och låt torka upp lite innan användning. Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Blanda med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar. Låt stå i kyl minst 1 timme innan servering.
 
Krispig sötpotatis
 
4 st sötpotatis
salt och chiliexplosion
olivolja

Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Krydda och kör dom först i ugnen med bara kryddor, på låg värme. Runt 125 grader ca 50 min i mitten av ugnen. Ta sedan  ut dom och ringla  lite olivolja på och höj värmen på ugnen till 225 grader och sätt in potatisen igen i
20-25 minuter.